Skoči na glavno vsebino

Na zadnjem februarskem sestanku ekokoordinatorjev v tem šolskem letu, smo razpisali nagradni natečaj za obnovitev eko znakov v naši šoli.

Učenci od 1. do 9. razreda so lahko sodelovali tako, da so narisali opozorilni ali obvestilni znak za pet kategorij. V poljubni tehniki so ustvarjali znake za:

  1. bolj pozorno UGAŠANJE LUČI;
  2. opozorilo za VARČEVANJE Z VODO;
  3. RACIONALNO Z UPORABO PAPIRNATIH BRISAČK;
  4. ZRAČIMO UČILNICO (ZAPIRAJMO OKNA) in
  5. LOČUJMO ODPADKE.

Komisija, ki smo jo sestavljali učiteljica likovne umetnosti Vilma Petelin, ekokoordinatorji Simona Žiberna, Tina Turk in Damjan Bratkovič ter učenci podaljšanega bivanja 1. razreda. Izmed vseh prispelih izdelkov smo izbrali 5 najboljših.

V 1. kategoriji UGAŠANJE LUČI je sodelovalo 12 učencev. Ilustracija, ki je najbolj prepričala je od učenke JULIJE IVANOVIČ iz 5.d.

 

Pri 2. opozorilu za VARČEVANJE Z VODO je sodelovalo 9 učencev. Prepričala nas je ilustracija neznanega avtorja.

 

Za 3. RACIONALNO RABO PAPIRNATIH BRISAČK je ustvarjalo 5 učencev. Najbolj nas je prepričala ilustracija Neje SKUBIC iz 5. d razreda.

 

Radi dihamo čist zrak zato smo ustvarjali znake tudi za 4. ZRAČIMO UČILNICO (ZAPIRAJMO OKNA). Ustvarjali so štirje učenci. Najboljšo ilustracijo je ustvaril učenec 6. c razreda.

 

 

 

Pri 5. kategoriji LOČUJMO ODPADKE je sodelovalo 5 učencev. Najboljšo ilustracijo je spet narisala JULIJA IVANOVIČ iz  5. d razreda.

 

 

Nagrajencem čestitamo in jih obveščamo, da jih čaka sladka nagrada. Obnovljeni znaki vas bodo pričakali na pravih mestih z začetkom naslednjega šolskega leta.

 

Lep eko počitniški pozdrav vam želimo vaši ekokoordinatorji Tina, Simona in Damjan.

Dostopnost