Skoči na glavno vsebino

Tudi učenci 4. b razreda so se dotaknili vedno bolj perečega vprašanja PODNEBNIH SPREMEMB in se odločili, da bodo sodelovali na nagradnem natečaju EKO PAKET. Svoj prosti čas so namenili temu, da so se z učiteljico Majo Sivec podučili in seznanili s spremembami, ki jih na našo bližnjo in daljno okolico povzroča neprestano onesnaževanje.

Ustavili pa se niso samo pri pogovoru, svoja razmišljanja o možnih rešitvah za manj onesnaženo okolico, so razvijali naprej. Oblikovali so manjše skupine, ki so najprej naredile načrt za svoje eko plovilo oz. vozilo. Seveda so poskrbeli tudi za material, ki so ga redno prinašali v šolo, in sicer kartonsko embalažo od sokov in mleka KEMSO. Ko so bili načrti narejeni, so začeli z rezanjem, lepljenjem in sestavljanjem. Kmalu so nastala vozila/plovila, ki so jih nato še kaširali in pobarvali. Izdelali so še bližnjo okolico šole iz kartona in svoja vozila/plovila postavili na svoje mesto.

Učiteljica Maja je vseskozi vse pridno dokumentirala in občutke učencev zapisala ter poslala na ocenjevanje.

Med več kot tisoč stotimi izdelki so ocenjevalci ocenili, da si naši učenci zaslužijo 3. mesto v svoji kategoriji. Njihov izdelek bo zato razstavljen na sejmu Altermed, ki bo potekal od 13. do 15. marca v Celju. Učenci bodo prevzeli nagrado v petek, 13. marca.

Mentorici in učencem čestitamo in jim tudi v prihodnje želimo veliko ustvarjalnih idej in dobrih rezultatov.

FOTOGRAFIJE

Dostopnost