Skoči na glavno vsebino

Izobraževanje na daljavo je v teh časih poseben izziv. Mi smo se odločili, da izkoristimo prednosti, ki jih ponuja. Da bomo lažje dočakali praznične dni, smo na video konferenco povabili Jaka Bradleya in Kathy Nemanic, ki sta nam iz prve roke opisala kako božič praznujejo v Angliji in Ameriki.

Nika Blažič
Pogovor mi je bil zelo všeč, saj se nisem še nikoli pogovarjala z Američanom. Zelo zanimivo je bilo iz prve roke izvedeti njihove običaje, pa tudi njen pogled na naše. Bila je tudi zelo prijazna in povedala je zelo veliko. Najbolj zanimiv se mi je zdel opis njihovih prazničnih tradicij in razlikovanje teh od slovenskih. 

 

Gal Jurij Kovačič
Pogovor je bil zelo zanimiv, saj sem spoznali njihove navade(za božič, zahvalni dan in noč čarovnic) in zanimivo je bilo tudi, kako smo se pogovarjali v različnih časih. 

 

Nika Povše
Zdelo se mi je zelo zanimivo, ker je lažje kaj izvedeti o življenju nekoga če ti to govori v živo oz. prek ekrana. Izvedela sem, da je za njih zelo pomemben praznik zahvalni dan.

 

Miklič Alja
Zdelo se mi je zelo zanimivo, saj njihova družina praznuje drugače od nas, všeč mi je bilo tudi da sem slišala govoriti “pravo” Američanko, saj nekatere besede mi izgovarjamo zelo poslovenjeno. Naučila sem se veliko o njihovem doživljanju praznikov, o njenem življenju ipd.

 

Anja Novak
Pogovor z njo se mi je zdel zelo zanimiv, zabaven ter poučen. Všeč mi je tak način video ure. Naučila sem se kar nekaj novih stvari. Bila je zelo dobra izkušnja in upam da bomo tak video sestanek še kdaj ponovili.

 

Anna Miklič
Pogovor z Jakom je bil zelo zabaven, saj smo si imeli veliko zanimivega za povedati. Primerjali smo običaje božiča med nami in njim in še drugo. Zanimivo mi je bilo, da ni maral Čokolina in kako je izrekal slovenske besede.

 

Klara Bobnar
Zelo zanimiv pogovor. Bilo mi je čudno, da ima rad naše slovenske jedi.

 

Ajša Radakovič
Pogovor se mi je zdel zanimiv in všeč mi je bilo, da smo lahko spoznali kulture in običaje drugih držav, z osebo ki je tam odraščala, ne pa samo čez učenje iz zvezka.

Dostopnost