Skoči na glavno vsebino

Mesec oktober je mesec knjig in šolskih knjižnic. 8. oktobra smo zaključili Nacionalni mesec skupnega branja, s 1. oktobrom pa smo vstopili v Mednarodni mesec šolskih knjižnic, ki ga vsako leto spremlja poseben slogan, kateremu bralci po vsem svetu namenijo pozornost. Letošnji slogan se glasi: ‘Šolska knjižnica: moj srečni kraj, kjer ustvarjalnosti in domišljiji ni meja’. Osnovnošolska knjižnica je za veliko učencev prva knjižnica, s katero se srečajo in postanejo njeni aktivni uporabniki. Predstavlja prostor za učenje v šoli, ki spodbuja branje, raziskovanje, razmišljanje, domišljijo in ustvarjalnost, kar je bistvenega pomena za pot učencev do znanja ter za njihovo osebno, družbeno in kulturno rast. Letos vas vabimo k praznovanju z zavedanjem o povezavi med knjigami, branjem, šolskimi knjižnicami in o tem, da lahko skupaj soustvarjamo prijetno vzdušje v šolski knjižnici. Naj bo šolska knjižnica prostor kjer smo lahko srečni, ko smo ustvarjalni in se po mili volji predajamo domišljiji skupaj s svojimi najljubšimi knjižnimi junaki.

Vabljeni, da mesec šolskih knjižnic preživite ob branju dobrih knjig, raziskujete šolsko knjižnico in pripomorete k temu, da bo le-ta prijeten prostor za vse.

Šolsko knjižnico letos bolje spoznavajo mladi knjižničarji pri Knjižničarskem krožku. Prvo knjižničarsko srečanje smo namenili popravljanju poškodovanih knjig, drugo srečanje pa spoznavanju novih knjig. Skupaj smo ugotovili, da se med novostmi v knjižnici skrivajo zelo različne knjige, med njimi detektivske, smešne, živalske in poučne zgodbe. Prepričani smo, da bo vsak bralec našel primerno knjigo zase. Vabljeni v knjižnico!

Predstavitve knjižničnih novosti si preberite na povezavi.

 

Dostopnost