Skoči na glavno vsebino
V torek 16.1. 2024 smo 8. in 9. razredi imeli športni dan. 
 
8. razredi so spoznali tri različne športe, s katerimi se mladi lahko ukvarjajo in so hkrati tudi v bližini šole. Učenci so zaplesali ob ritmih glasbe v Plesnem studiu Novo mesto in se naučili nove koreografije. V Judo klubu Bushido so se naučili padcev in borbenih prijemov, na igrišču Tenis kluba Portovald pa so spoznali še nekaj iz sveta tenisa. 
 
Z 9. razredi pa smo se podali v kegljaški klub Vodnjak, kjer so se učenci pomerili v tekmi 4 ekip in nato pot nadaljevali do Košenic, kjer so se spoznali z balvanskim plezanjem v Balvanskem plezalnem centru Frikšn. Vmes med eno in drugo aktivnostjo smo izvedli lažji pohod. 
 
Vtisi o športnem dnevu učencev devetega razreda:
 

“Športni dan mi je bil zelo všeč, ker je bil zelo zanimiv, sploh pa se mi je v spomin vtisnilo plezanje, ker plezala nisem že od malih let in sem v njem danes zelo uživala. Všeč mi je bilo tudi, ko smo se peš odpravili na kegljanje, saj smo imeli učenci čas za pogovarjanje med seboj in uživanje v naravi.

Zelo zabavno je bilo tudi kegljanje, ki je bilo napeto in je bilo hkrati tudi smešno opazovati druge, kako izgubljajo ali zmagujejo. Važno je samo, da smo se zabavali. Za kar pa je bilo seveda poskrbljeno.” Žana Kebelj
 
“V torek 16.1. 2024 smo se učenci 9. a in 9. b razreda odpravili na športni dan. Športni dan smo začeli s plezanjem v športnem centru Košenice, kjer nam je zaposleni povedal navodila, nato pa smo vsak po svoje prosto plezali po stenah. Po koncu plezanja pa smo se napotili proti kegljišču Vodnjak na Glavnem trgu, kjer pa smo se prav tako zelo zabavali. Tam smo z dejavnostmi zaključili in se čez Marof vrnili nazaj proti šoli. Vemo pa, da smo dobro športali, saj so nas že naslednji dan precej bolele roke in noge.” Lukas Brljavac
 

 

Urša KOS,
magistrica profesorica športne vzgoje
 
Dostopnost