Skoči na glavno vsebino

V soboto, 20. aprila, se nas je 35 učencev izbirnega predmeta nemščina pod vodstvom Turistične agencije Kompas in naših učiteljic odpravilo na zanimivo ekskurzijo v Avstrijo. Najprej smo obiskali grad Riegersbug. Grad se nahaja na skalni pečini, zato smo se do vrha pripeljali z vzpenjačo. Trije sokolarji so nam pripravili napeto predstavo z divjimi pticami. Sokoli so poletavali tik nad našimi glavami, ujede so v letu lovile hrano, krokar je ujel svoj plen na tleh, predstavila se nam je velika sova. Na koncu smo se s pticami lahko tudi fotografirali. Še nikoli nismo divjih ptic doživeli tako od blizu.

Potem smo obiskali čokoladnico Zotter. V uvodni video-predstavitvi smo izvedeli, da se lastnik čokoladnice, g. Zotter, osebno zavzema, da kupujejo le kakavova zrna, ki so gojena v ekoloških pogojih in da delavcem omogočajo pošteno plačilo. Potem pa je sledila degustacija različnih okusov čokolade. Menda čokoladnica proizvaja že okrog 430 različnih okusov. Z žličko v roki smo tako skoraj eno uro uživali v čokoladnem raju med čokoladnimi fontanami in koščki čokolade tisočerih okusov. Gotovo mislite, da nam je bilo potem slabo. No, ja, ampak ne toliko zaradi okušanja čokolad kot zaradi cen, s katerimi smo se na koncu ogleda srečali ob nakupu v trgovinici.

Iz čokoladnice smo se odpeljali v Gradec. Z vzpenjačo smo se najprej odpeljali na grajski hrib, kjer smo se slikali ob znamenitem stolpu z uro. Po toboganu smo se spustili nazaj v mesto in se podali še na krajši ogled znamenitosti. Po pravici povedano, sprehod po mestu bi takoj zamenjali za še en spust po toboganu. Na koncu moramo še povedati, da smo bili zelo veseli sonca, ki nas je spremljalo ves dan. Lepih doživetij nam ni pokvarila niti ena kapljica dežja.

 

Udeleženci ekskurzije

 

FOTOGRAFIJE 📷🎬🎶

 

Dostopnost