Skoči na glavno vsebino

Sedmi dan

Napočil je dan vrnitve domov. Teden na Portugalskem nam bo še dolgo ostal v prijetnem spominu.

FOTOGRAFIJE

Šesti dan

Včerajšnji prisrčni večer, kjer so starši podelili potrdila o mobilnosti otrokom, smo uspešno zaključili s kulinarično pojedino domačih jedi in plesom.

Šesti dan smo v dopoldanskem času obiskali Vila Real de Santo António, kjer smo kupili še zadnje spominke. V nadaljevanju smo obiskali Castro Marim Golfe & Country Club in se preizkusili v igranju pravega golfa.

Tam je potekala tudi zaključna evalvacija projekta. Naše bivanje na Portugalskem se zaključuje in jutri se polni čudovitih vtisov vračamo domov.

FOTOGRAFIJE

Peti dan

Peti dan smo se odpeljali v marino v Lagosu. Vkrcali smo se na štiri čolne in odpluli po Atlantiku. Ogledali smo si znamenite peščene plaže, jamo Benagil in ostanke stare utrdbe. Ta nepozaben izlet nam bo ostal še dolgo v spominu. V večernem času pa se bomo družili z družinami in učitelji.

FOTOGRAFIJE

Četrti dan

Naša dekleta tudi četrti dan niso počivala. Uspešno smo dokončali naslovnico za tiskano publikacijo, urejali pa smo tudi e-publikacijo. Spoznali smo življenjski zgodbi Angležinje in Poljakinje, ki že dlje časa živita na Portugalskem. Nato smo obiskali pouk na razredni stopnji v sosednji stavbi. Dekleta so si po treh dneh aktivnosti zaslužila prosto popoldne.

FOTOGRAFIJE

Tretji dan

Tretji dan je bil zelo ustvarjalen in aktiven. Jutro smo začeli z možgansko nevihto in razmišljali o doživljanju, raznolikosti in umetnosti, kar so ključne besede našega projekta. V nadaljevanju nam je dr. Rosa Maria Faneca predstavila nacionalni projekt kamišibaj v štirih jezikih na Portugalskem. Sledile so predstavitve kamišibajev in likovnih pesmi v različnih jezikih, obiskali pa smo tudi glasbeno učilnico. Po odmoru smo pričeli z ustvarjanjem naslovnice tiskane publikacije projekta in oblikovanjem e-publikacije s Portugalske. Naša ustvarjalnost ne pozna meja!

FOTOGRAFIJE

Drugi dan

Danes so nas prisrčno sprejeli na šoli v Castru Marim. Počastili so nas s plesom in petjem, kjer smo med drugim prejeli majice našega projekta. Nato smo spoznali pesnike in prisluhnili njihovi poeziji. V popoldanskem času smo se srečali z županom, si ogledali lokalni zgodovinski muzej Casa do SAL ter se povzpeli na obzidje mestnega gradu.

FOTOGRAFIJE

Prvi dan

Danes, v nedeljo, 12. 5. 2019, so se dekleta z mentoricami odpravile na mobilnost na Portugalskem. V zgodnjih jutranjih urah so se odpeljale izpred šole do zagrebškega letališča, v Frankfurtu prestopile na letalo za Faro in pot z avtobusom nadaljevale proti Castru Marim.

Tam so jih pričakali portugalski vrstniki s starši ter pravo poletno vreme.

FOTOGRAFIJE

 

V nedeljo, 12. 5. 2019, bodo naše učenke z letalom odpotovale na Portugalsko. Tam bodo preživele teden dni s prijatelji s Poljske in Portugalske, ki v okviru projekta Erasmus+, Experiencing Diversity through Art, raziskujejo raznolikost skozi umetnost.

OŠ Bršljin bodo zastopale Mojca Povh, Semra Salija, Čila Radakovič, Živa Bregar, Žana Pirnar iz osmega in Urška Juršak iz devetega razreda, ki so bile tekom projekta zelo dejavne pri različnih aktivnostih. Nazadnje so največ truda in časa posvetile ustvarjanju likovnih pesmi in kamišibajev, preko katerih bodo predstavile poezijo na temo migracij in kulturne raznolikosti. Dogajanje z mobilnosti boste lahko spremljali na šolski spletni strani in na Facebooku naše šole, vtise, spoznanja, doživljaje iz Castro Marima pa nam bodo zaupale, ko se vrnejo.

 

 FOTOGRAFIJE

 

Dostopnost