Skoči na glavno vsebino

V letošnjem šolskem letu se je naša šola priključila mednarodnemu projektu Flota miru ‘Mirno more’, ki je namenjen otrokom iz socialno ogroženih okolij, otroških in mladinskih domov, ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju ter otrokom s posebnimi potrebami. Življenje na jadrnici naj bi otrokom omogočilo intenzivno socialno učenje ter možnost za pridobivanje novih in drugačnih a za življenje pomembnih izkušenj ter znanj. Projekt poteka že 25 leto in vedno v tretjem tednu v septembru. Letos od 14. 9. do 21.9.2019.

Iz naše šole na omenjenem projektu sodelujeta Gal Florjančič in Dominik Fajić Kolenc.
Od sobote do danes smo prejadrali kar lep kos Srednje Dalmacije – Marina Kaštela pri Splitu, Rogoznica, Maslenica na Šolti ter vrnitev v Marino Kaštela.
V tem času so bile na kopnem razne aktivnosti in igre za otroke – iskanje prijateljev s pomočjo zapestnic, ples, risanje zastav, družabne igre…
Na sami jadrnici pa so se naučili, kako se  po jadrnici premikamo, dvigovanja jader, uporaba vinča, nastavljanja in pospravljanja bokobranov, priprava jadrnice za izplutje in vplutje.
Do sobote, 21.9, nas čakata še dva čudovita dneva jadranja – do Brača in nazaj v marino Kaštela – saj sta nam vreme in morje naklonjena.

FOTOGRAFIJE

Alenka Cipot

Dostopnost