Ob Svetovnem dnevu hrane bomo na naši šoli v petek, 16. 10. 2020, ponudili Zdrav zajtrk in s tem opozorili na pomen zajtrka za zdravje in dobro počutje osnovnošolcev. Zdravega zajtrka se bodo lahko učenci udeležili v šolski jedilnici in si postregli z različnimi zdravimi dobrotami. Mize bodo obložene z različnimi vrstami sadja, zelenjave, raznovrstnimi kruhi iz polnozrnatih žit1, mlečno kašo1,7, tuninim namazom4, mesno zelenjavnim namazom3 in zeliščnim namazom7. Ponudili bomo tudi belo kavo7  in čaj.

Zaradi letošnjih izrednih razmer, bo urnik zajtrka malo prilagojen po sledečem razporedu:

  1. od 7.00 do 7.45 ure bodo zajtrkovali učenci predmetne stopnje,
  2. od 8.00 do 8.30 ure bodo zajtrkovali učenci razredne stopnje.

Vsi učenci in učitelji ste lepo vabljeni na slasten in zdrav zajtrk.

Na podlagi Uredbe (EC) 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom s številkami označujemo alergene snovi, ki jih vsebujejo jedi na jedilniku:

1 žita, ki vsebujejo gluten, 2 raki, 3 jajca, 4 ribe, 5 arašidi, 6 zrnje soje, 7 laktoza, 8 oreščki, 9 listna zelena, 10 gorčično seme, 11 sezamovo seme, 12 žveplov dioksid in sulfiti, 13 volčji bob, 14 mehkužci.
Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh in pekovsko pecivo poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme. Alergeni v sledovih niso označeni.

Organizatorica šolske prehrane,  Erika Medvešek in koordinatorica Zdrave šole, Bernarda Kobe

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someoneShare on Tumblr
Dostopnost