Skoči na glavno vsebino

Ob 50-letni obletnici šole smo dan proslavili s kulturnim dnem. Proslavo katero so si ob prvi svečani prireditvi, ki je potekala 29.10.1971 takrat učenci in učitelji počastili otvoritev nove šole v živo, smo tokrat obeležili drugače.

Kulturni dan je potekal od prvega do devetega razreda. Dan so v nekaterih razredih izvedli tudi na daljavo. V sklopu kulturnega dne so si vsi učenci ogledali kulturno prireditev in razstavo v avli šole katero je vodila učiteljica Marjetka Pivk.

Učiteljice so prvošolčke zjutraj pričakale v starošolski obleki in s šibo. Nekateri nagajivi učenci so morali klečati na koruzi ali pa so s šibo dobili po prstih. Učenci drugega razreda so z ogljem upodobili okolico šole, učenci tretjega razreda pa so narisali svojo učilnico. Učenci četrtega razreda so izdelovali trganko v obliki šolskega logotipa oz. v obliki bršljinske spirale. Petošolci so izdelovali maketo svoje sanjske učilnice. Nekateri so svojo sanjsko telovadnico upodobili z bazenom spet drugi so učilnico upodobili s toboganom. Učenci šestega razreda so izvedli kviz o razstavi, izdelali so praktični izdelek (hiške) in napisali spis kako si predstavljajo šolo čez 50 let. Vsak posameznik je izdeloval Wordcloud oz. si je izbral pet besed ,ki opisujejo kulturni dan ob 50-letnici. Prav tako kot petošolci so sedmošolci izdelovali makete po domišljiji.

Devetošolci so pripravili časovno kapsulo, v katero smo vsi učenci šole odložili svoje misli.

Zapisala: Lara Šonc, 9. r

Avtorja fotografij: Laura Mervar 8. r in Lenart Zajc 9. r

FOTOGRAFIJE
Dostopnost