Skoči na glavno vsebino

Spoštovani,

Vlada Republike Slovenije je sprejela nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje  in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Šole smo dolžne spoštovati in upoštevati odloke vlade in navodila MIZŠ. Starše prosim, da ste pri uvajanju sprememb strpni in nam pomagate, da bo pouk še naprej potekal nemoteno in varno.

Sodelovanje je do sedaj potekalo dobro in zdi se, da smo se približali pouku v obliki, ki smo jo poznali pred epidemijo.

Dejavnosti v šoli potekajo sproščeno, načrtujemo dogodke, dneve s posebno vsebino, šole v naravi itd. Verjamem, da bo, kljub novim ukrepom, temu tako tudi naprej.

Spremembe bomo uvajali otrokom primerno in ohranili pedagoški čut, ki bo omogočil postopno prilagajanje na nove zahteve za preprečevanje širjenja virusa.

V nadaljevanju besedila je kratko opisana vsebina novega odloka, ki se nanaša na obvezno nošenje mask za vse učence starejše od 6 let. Ta se tiče predvsem učencev od 1. do 5. razreda.

S spoštovanjem,
Boštjan Papež, ravnatelj

  • UPORABA ZAŠČITNIH MASK

Uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 je obvezna za vse učence. Niso več dovoljene zaščitne maske iz blaga. Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra. 

Zaščitne maske ni potrebno uporabljati pri pouku športa.

Dostopnost