Skoči na glavno vsebino
  1. septembra po vsem svetu obeležujemo dan pismenosti, v Sloveniji pa nam ta dan prinaša tudi začetek že tradicionalnega nacionalnega meseca skupnega branja, ki bo potekal vse do 8. oktobra, ko se zaključi skupaj s Tednom otroka.

Letošnji nacionalni mesec skupnega branja je posebno pozornost namenil promociji projektov za spodbujanje branja in bralne pismenosti, branju za znanje in medgeneracijskemu branju. 

Nacionalni mesec skupnega branja povezuje vse, ki skrbimo za spodbujanje branja, z namenom dviga bralne pismenosti in kulture po vsej Sloveniji. To velja tudi za OŠ Bršljin, saj smo v mesec branja zakorakali vsak s svojo knjigo in ga obeležili z mnogimi bralnimi dogodki. 

Glavni bralno spodbujevalni dogodek, ki je povezal celotno šolo Bršljin, je bil posebni bralni izziv. V času Nacionalnega meseca skupnega branja so učenci in učitelji v šoli ali v bližnji okolici šole s svojim oddelkom poiskali čim bolj nenavaden kotiček za branje. Učenci in učitelji so vsak s svojo knjigo šolsko uro namenili branju. Nastale so odlične fotografije domislih bralnih kotičkov. Vabljeni k ogledu!

Branje je vrednota, ki jo je potrebno privzgojiti že v otroštvu in jo nato skrbno negovati in vzdrževati. Ko pa človek branje vzljubi, mu postane okno v svet, v katerega se lahko poglobi, kadarkoli želi, ter tako neprestano širi svoja obzorja.  Ali kot pravi pesnica Bina Štampe Žmavc, ‘Branje je potovanje na barkah besed prek tišine’. Upamo, da vse nas popelje v čudovito in uspešno šolsko leto!

 

Knjižničarka

 

FOTOGRAFIJE 📷🎬🎶

 

 

Dostopnost