Skoči na glavno vsebino

Ekošola spodbuja vzgojo in izobraževanje otrok za okoljsko odgovornost, skrb za okolje in za zdrav način življenja v zdravem okolju.

V oddelkih izvolimo eko predstavnika, ki oddelek spodbuja k trajnejšemu in ekološkemu ravnanju z vodo, elektriko in odpadki. V 1. triadi imamo zeleno stražo, ki skrbi za urejenost šolske okolice in hodnikov pred razredi.

V letošnjem šolskem letu bomo sodelovali na številnih zanimivih projektih. Predstavili se bomo na sejmu Altermed, kjer bo poudarek na tradicionalni in zdravi prehrani v interakciji s podeželjem. V okolici šole bomo skrbeli za vrt s Šolsko VRTilnico. V projektu Odpadkom dajemo novo življenje bomo izdelovali različne didaktične igre iz odpadnega materiala. S projektom LEAF se bomo povezali z gozdno pedagogiko, kjer bomo spoznavali pomen in različne vidike gozda. Tudi letos bomo organizirali zbiranje in izmenjavo rabljenih oblačil v okviru projekta Ne zavrzi oblek, ohrani planet.

Na šoli bomo organizirali dve zbiralni akciji odpadnega papirja in kartona, in sicer jesensko in pomladansko. Potekale bodo tudi zbiralne akcije odpadnih baterij, kartuš in tonerjev. Kot šola bomo sodelovali na prireditvi ob dnevu Zemlje in drugih akcijah, ki jih bo organizirala Komunala Novo mesto. Sodelovali bomo s šolskim okolišem in lokalno skupnostjo.

Dostopnost