Skoči na glavno vsebino

Šolski ekovrtovi

Program vodi Inštitut za trajnostni razvoj


 

Podelitev znaka Šolski ekovrt

EKOVRT OBDELUJ IN Z NARAVO SODELUJ!

Z omenjenim sloganom smo se Bršljinčani predstavili na sejmu Altermed, ki je od 13. do 15. marca potekal v okviru programa Ekošola v Celju.

Na stojnici smo predstavili izdelke, ki nastajajo v okviru dni dejavnosti in izbirnih predmetov. Vsem izdelkom pa je skupna uporaba zelišč, ki jih vzgojimo in naberemo na šolski visoki gredi. Predstavili smo čajno mešanico Bršljinko in obiskovalcem naše stojnice ponudili tudi čaj. Elizabetino milo z zelišči, ki smo ga tudi predstavili, je dobilo ime po imenu cesarice Elizabete po kateri je dobila ime prva ženska bolnišnica v Novem mestu.

Predstavili smo tudi svečke in kremo iz čebeljega voska. Vlažilno kremo za suho in razpokano kožo so obiskovalci preizkusili, nakup pa ni bil mogoč, ker jo bomo porabili kar sami, oz. naše mamice.

Obiskovalci so se lahko preizkusili tudi v poznavanju zelišč. V igri »Poišči par«  so poiskali k sliki zelišča ustrezno ime zelišča.

Jabolčnega kisa z zelišči pa je bil deležen že marsikateri obiskovalec šole Bršljin, saj ga poklonimo tudi kot promocijsko darilo.

Novinarji OŠ Bršljin

Dostopnost